Lorutellaan linnuista 

Lasten lintuviikkoa vietetään keväiseen tapaan tulevalla viikolla 17.-23.5.2021!🐦 

Tutustutaan lasten kanssa kevään aikana saapuviin lintuihin perinteistä, kesän tulemista ennustavaa sanalaskua yhdessä lorutellen. Askarrellaan loruttelua varten valmiista tulosteesta lintu-keppinuket ja esitetään sananlaskua yhdessä lasten kanssa. ”Ilmaisun eri muodot tarjoavat lapsille keinoja kokea ja hahmottaa maailmaa heitä puhuttelevalla ja innostavalla tavalla.” (Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet, 2018, 43) Lorut ja kielellä leikittely kasvattavat hauskuutensa lisäksi lapsen sanavarastoa ja kehittävät kielellistä muistia. 

Videoidaan esitykset tabletilla tai kännykällä vanhempien nähtäväksi. Videoita on kiva katsoa myös lasten kanssa yhdessä, jolloin kaikki pääsevät katsomaan kaikkien lintu-esitykset. Tabletin käyttö tulee samalla myös tutummaksi. Lintukeppinuket on kiva jättää loruttelun jälkeen myös lasten omaehtoisiin keppinukke-leikkeihin. 

Lisää lintumaista tekemistä lintuviikolle ja kevääksi löydät BirdLife:n sivuilta: https://www.birdlife.fi/tapahtumat/lasten-lintuviikko/

Leikkivinkki: Askarrelkaa tulosteesta lintuja suuri määrä ja leikkikää niillä piilotusleikkiä sisällä ja ulkona, esimerkiksi metsäretkellä.