Lorujumppaa

 

 KIDIJOBI: n digitaaliset oppimistuotteet edistävät monilukutaidon kehittymistä, ne innostavat lasta nimeämään asioita ja esineitä sekä opettelemaan monipuolisesti käsitteitä. Loppusoinnulliset lorut harjoittavat lasta kuulemaan ja hahmottamaan riimipareja. Lapset alkavat luonnostaan toistamaan loruja ja riimejä kuultuaan niitä riittävän monta kertaa. Tutuiksi tulleet lorut rikastuttavat lasten leikkejä ja lapset leikittelevät loruilla leikkien lomassa tai pukemis- ja odottelutilanteissa. 

Yläpuolella näkyvät kuvat ovat ruutukaappauksia animoidusta vuohi- lorusta.

Oletteko yhdistäneet varhaiskasvatuksessa tai kotioloissa loruja ja jumppaa? Me leikimme kolmen lapsen (iältään 2-5- vuotiaita) pienryhmässä lorujumppaa, jossa yhdistimme Loruja maatilan eläimistä- lorut, voimistelurenkaat ja puolapuut . Lapset etsivät maatilan eläimistä tehtyjä kuvakortteja kiipeämällä puolapuita pitkin, etsimällä niitä seiniltä tai koskettamalla niitä jaloilla voimistelurenkailla. Kuvakortin saatuaan lapsi toi kuvakortin aikuiselle ja kuuntelimme yhdessä kuvaan liittyvän lorun.

”Mä osaan tän jo ulkoa!”

Olemme leikkineet tätä lorujumppaa useita kertoja, minkä vuoksi lapset muistavat jo ulkoa videolla näkyvän possu- lorun. Lorun mukaan ruudulle ilmestyvät kuvat auttavat muistamaan uusia sanoja ja säkeen lopussa olevia riimipareja. Olemme tehneet välillä myös niin, että olen vaimentanut lorun äänen ja lapset ovat saaneet lausua lorun itse ääneen animaation edetessä. Oppimisen riemu on ylimmillään, kun lapsi huomaa osaavansa riimiparit tai muistavansa ulkoa koko lorun! 

Voitte käydä läpi ja nimetä keskeisiä käsitteitä lorusta pysäyttämällä lorun sana tai säe kerrallaan lasta askarruttavaan ja kiinnostavaan kohtaan. 

 

Kuvat lorujumppaan ja saat tulostettua klikkamalla maatilakuvien yläreunassa olevaa nuolta, jolloin kuvakortit aukeavat pdf-muotoon. Animaatiot löydät verkkokaupastamme.

Loruja maatilan eläimistä-oppimistuote sisältää 15 loru-animaatiota. Eläiminä loruissa esiintyvät hevonen, lammas, vuohi, lehmä, possu, kana, kukko, kani, kissa, koira, hiiri, lintu, ankka, sammakko ja orava. 

Liikutaan ja lorutellaan.